Enkelhet, säkerhet och personlig anpassning förenas när du skapar hantverkstvålar med vår tvålbas EasySoap. ArtSoaps tvålbas EasySoap har tagits fram med fokus på användarvänlighet, säkerhet och mångsidighet vid tillverkning av hantverkstvålar. Perfekt för både nybörjare och experter. Det är bara att värma upp den i ett vattenbad (eller i mikrovågsugn), så är den redo att färgas och hällas i en form efter eget val.
- Mycket enkel att använda: Tvålbasen EasySoap smälter lätt och kan även värmas i mikrovågsugn, efter att du tillsatt färg (eller lämnat den ofärgad) och doft. Häll den bara i en form och låt den svalna!
- Supertrygg: Tillverkad med naturliga och säkra ingredienser. Tvålbasen EasySoap är dermatologiskt testad och garanterar en slutprodukt som är skonsam mot huden och fri från skadliga ämnen.
- Värme- och fuktbeständig: Tvålbasen EasySoap är formulerad för att tåla även fuktiga och varma klimat, vilket förhindrar att tvålen försämras med tiden. Den är också idealisk för att skapa dekorativa tvålar med lång hållbarhet!
- Släpp loss din fantasi: EasySoap finns i två versioner, vit och transparent, och kan enkelt färgas efter önskemål med färgämnen ColorSoap, vilket gör att du kan skapa tvålar med en unik design.
Välj tvålbasen EasySoap och börja skapa personliga tvålar på ett enkelt, säkert och mångsidigt sätt!
Våra ingredienser 🧴
Ingredienser EasySoap
GLYCERIN: utvunnet från hållbara källor såsom rapsolja, är ett fuktighetsbevarande ämne, vilket innebär att det binder fukt. I tvål är detta utmärkt eftersom det hjälper till att hålla kvar fukt nära huden, vilket gör tvålen återfuktande.
PROPYLENGLYKOL (PG): används både som handdesinfektion och som hjälpämne i medicinska tabletter. Inom kosmetika anses det vara ett utmärkt fuktighetsbevarande ämne, vilket innebär att det transporterar vattenbaserade ingredienser och garanterar återfuktning och skydd för huden.
SORBITOL: är ett sötningsmedel som används både i matlagning och kosmetika. Dess fuktighetsbevarande och stabiliserande egenskaper är mycket uppskattade vid tillverkning av tvålbas, vilket förhindrar att mögel bildas.
NATRIUMLAURETSULFAT (SLES): är ett anjoniskt tensid som används i många produkter som sköljs av. Det är mer skonsamt och mindre irriterande än NATRIUMLAURYLSULFAT (SLS),vilket är anledningen till att våra produkter är SLS-fria.
NATRIUMLAURAT: är ett natriumsalt av laurinsyra. Den senare finns i riklig mängd i mejeriprodukter, animaliska fetter och tropiska oljor. De högsta koncentrationerna av laurinsyra finns i kokosoljan som används i våra baser.
NATRIUMSTEARAT: är natriumsaltet av stearinsyra, en fettsyra av vegetabiliskt ursprung. Dess användning ger produkten viskositet utan att göra den tung, och förbättrar dess krämighet och hur den sprids på huden.
KOKOS-NATRIUMSULFAT: består av fettsyror från kokosolja.
KOKOSGLUKOSID: är en av de tensider som är mest uppskattade inom DIY-kosmetika. Den utmärker sig genom sin extraordinära skonsamhet och höga dermatologiska kompatibilitet. Dess milda natur gör den idealisk även för den mest känsliga huden, inklusive nyföddas.
KOKAMIDOPROPYLBETAIN: en syntetisk fettsyra härledd från kokosnöt, som tack vare sina antiseptiska egenskaper ofta används i schampon och tvålar (inklusive intimtvålar).
ETIDRONSYRA: används som stabiliseringsmedel för kontroll av emulsion och viskositet. Den har fördelen att neutralisera metaller som finns i tvättvattnet, vilket gör tvålen effektiv även i “hårt” vatten (med hög förekomst av metaller).
TITANDIOXID: är ett naturligt mineral som används i kosmetika. Det förekommer i form av ett vitt pulver och finns rikligt i naturen (i kristallina former).
Det har ett högt brytningsindex och kan absorbera,reflektera och sprida solljus, vilket är anledningen till att det används i solskyddsprodukter.
Jämfört med vanliga kemiska filter är fysiska filter mer hållbara för miljön.
SOCKERSIRAP (SUKROS): bidrar till att öka transparensen och skapar ett lätt och bubbligt skum.
NATRIUMTIOSULFAT: vaniljstabilisator.
KISSEL (SILICA): finns i korn, soja, havre, rödbetor, fullkorn, rötter och örter som nässla och gurkört, och används i kosmetika för att öka viskositeten i tvålbasen.










